Home Contact/Links Disclaimer Sitemap


 

Lithium Batterijvergelijking per januari 2016

In deze update toegevoegd:
MG Energy Systems packs van 7,15, 7, 4,3, 2,4 en 2,16 en 1,08 kWh 

Wat kosten ze in het gebruik?

  

Er is inmiddels best al wel een groot aantal aanbieders van Lithium batterijen.Lithium batterijvergelijking per mei 2015 Natuurlijk is de aanschaf nog steeds prijzig, maar qua gebruikskosten pakt het best goed uit. Zeker met het lagere gewicht, het kleinere volume en geen gasproblematiek, al moeten ruimtes waar lithium staat ook worden geventileerd.

 

Batterijen slijten, waardoor ze in capaciteit teruglopen. De levensduur wordt door fabrikanten uitgedrukt in het aantal keren dat je de batterij kunt laden en ontladen en de batterij nog een capaciteit van > 80 % houdt. Dat zijn de z.g. cycli.

Maar er spelen nog twee factoren namelijk de z.g. ontlaaddiepte en de ontlaadsnelheid. Als je batterijen minder diep en snel ontlaadt slijten ze ook minder en kan dan vaker worden geladen en ontladen. Sommige fabrikanten specificeren ontlaaddiepte lineair andere zelfs progressief. In het laatste geval kun je dus door minder diep te ontladen wezenlijk tot een langere levensduur komen.

Bij Lithium is bovendien voor de cyclische levensduur het maximum laad Voltage van belang.


 

Uiteindelijk gaat 't er natuurlijk om hoeveel profijt u van een batterij, ten opzichte van wat deze kost, kunt gaan hebben. U vindt de z.g. Total Costs of Ownership van al deze batterijen in ons overzicht.

 

Klik hier om naar dit overzicht te gaan   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly