Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

Solar1  Solar Boat World Championship  Monte-Carlo Cup 2014

 

Zaterdagavond 5 juli, direct na de slotmanifestatie van de DONG race, zijn de boten van de teams in de vrachtauto's van het bekende bedrijf Yacht Moving geladen.

Dit Spaanse bedrijf is er in gespecialiseerd voor allerlei race evenementen boten wereld- wijd te vervoeren en heeft daar speciaal aangepast materiaal voor. Een kostbare operatie, die voor de teams volledig georganiseerd en betaald werd vanuit Monaco.

Dit vroege moment van inladen betekende ook dat het TU Delft team niet veel tijd meer had om iets aan hun boot te doen. Zij moeten dit dus nog in Monaco doen.

 

Omdat er op zondag niet op de Europese wegen met vrachtauto's gereden mag worden kon het konvooi pas zondagavond laat vanuit Leeuwarden op weg naar Monaco. De boten zijn daar in de nacht van disndag op woensdag aangekomen.

 

Niet alle teams hebben overigens van deze transport mogelijkheid gebruik gemaakt. De beide boten van Clafis Private Energy bijvoorbeeld zijn er met hun eigen truck, annex slaapgelegeheid naar toe gereden.

De boot van het Team Gowrings wordt in Monaco waarschijnlijk, net als op het NK in Akkrum, door Mark Scholten gevaren.

Ook het HAN team is met hun boot op eigen gelegenheid naar Monaco gekomen.

 

 


In totaal hebben zich 29 teams voor dit evenement ingeschreven, verdeeld over de A klasse, de Open (Top) klasse en de V20 klasse.

 

Ook in Monaco staat eerst een technische inspectie van de boten voor de woensdag, deels doorlopend naar de donderdagmorgen op het programma. Maar vanaf 10:00 organiseert Solar1 een Solar conferentie, die door Prins Albert II van Monaco zal worden geopend.

Onder de totaal 13 sprekers zijn o.a. Joris Melkert van TU Delft en Bart Bouwhuis en Marnix J. Hoekstra van Vripack uit Sneek.

 

 

 

  klik op de play button om slide show te starten 

 Foto's Courtesy: Solar1 persdienst, Franck Terlin en individuele teams 

Voor de donderdagmiddag staat vanaf 3 uur de eerste vlootshow gepland en een persconferentie. De dag wordt voor de teams vandaag afgesloten met een coctail party en een spetterend diner.

 

De Solar1 organisatie is er zelfs in geslaagd om bij de Yacht Club de Planet Solar klik hier voor onze reportage over dit schip, de Zwitserse zonneboot die inmiddels al de wereld rondvoer op enkel zonne energie, aan de steiger te krijgen. klik hier

 

Als we het allemaal zo zien, met bijvoorbeeld voor elk team een eigen tent klik hier, dan lijkt het erop, dat de Solar1 organisatie onder leiding van Sergei Dobroserdov de zaken goed voor elkaar heeft en dat het voor de teams geen straf is om hier te zijn.

Wij schrijven dit zo omdat eerder de DONG-organisatie onder leiding van Albert Bosscha de samenwerking met Solar1 opzegde omdat zij eraan twijfelde of alle randvoorwaarden voor de teams hier wel goed zouden zijn: klik hier

Dat opzeggen van die samenwerking heeft de teams nu in ieder geval wel veel extra moeite gekost, al was het alleen al het wisselen van de panelen in de A-klasse.

 

Afgelopen dinsdag was de boot van het Nakhimov team uit Monaco voor het eerst in het water:

 

 

Deze boot, net als drie andere  deelnemende V20 boten zijn uitgerust met de speciale hiervoor door MG Electronics ontwikkelde zonnepanelen. (voor meer info hierover klik hier) Uit Nederland nemen het team van de Kon. Marine en het Achterhoek team in de V20 klasse deel.Op de derde foto de vijfde gebouwde V20 boot de Beluga klik hier.

 

Herhaling van zetten zo snel na de DSC?

De grote vraag is natuurlijk wat brengt ons Solar1?

Wij zijn daar vooralsnog heel positief over.

Met name omdat wij de indruk hebben, dat Solar1 er in slaagt deze race echt internationale exposure te geven.

Het racen in de baai van Monaco levert de gasten in de omliggende hotels, de Yacht Club en jachten in de haven een aantrekkelijk schouwspel op één locatie op. Toegegeven, je moet er soms wel een verrekijker bij hebben.

Dat publiek is internationaal, koopkrachtig en heeft veelal een breed netwerk. Dat zou best wel eens interessante contacten kunnen opleveren.

De opstelling met de tenten op de kade geeft het geheel een echt professionele uitstraling. De combi met het congres waar inhoudelijk over de ontwikkelingen op solar gebied wordt gepraat, zorgt met de koninklijke hoogheid erbij voor aantrekkelijke persmomenten.

 

Alles bij elkaar een opsteker, waarmee deze vorm van duurzame sport hier nu beslist aan internationale allure wint.

Wat dit aangaat is het goed, dat een belangrijk deel van de teams wel naar Monaco is gekomen en het "negatieve reisadvies" van de DONG-organisatie naast zich neer heeft gelegd.

 

Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar het verloop van de wedstijd de komende twee dagen.

 

Donderdag 10 juli

Op het programma staat de vlootparade van de zonneboten samen met de Planet Solar. Dat pakte iets anders uit door de hoge golven. Geen enkel team zou zich daar langer dan 30 seconden in gewaagd hebben. Dus de wedstijdleiding besloot e.e.a. tot de haven kom te beperken.

De TU Delft boot kreeg problemen met de aandrijving en werd schielijk op de kant gezet. Alleen teamleider Tomas te Velde hield het niet droog. Hopelijk had hij z'n telefoon niet in z'n zak zitten.

 

's Avonds was er de cocktailparty op het dak van de Yacht Club gevolgd door een uitstekend diner. Alhoewel  het de bedoeling was, dat elk team hier maar met 8 teamleden aan zou mogen deelnemen, mocht in ieder geval TU Delft met haar hele team hieraan deelnemen. Op hun terugweg naar de hotels dachten de teams nog wat te gaan stappen, maar ze schrokken wel wat van de horeca tarieven in deze dwergstaat.

 

 Foto's Courtesy: Solar1 persdienst en individuele teams 

 

 

Vrijdag 11 juli

Om 12:00 ging na een uitgebreide briefing, compleet volgens planning de eerste race van start.

  • In de A klasse is de winnaar Dutch Solar Boat Team
  • In de Openklasse de Finse Midnight Sun KYAMK de boot met de speciale zonnepanelen van Cencorp klik hier en
  • In de V20 klasse de boot van Team Beluga

 

Maar de Midnight Sun KYAMK kampte daarna wel met een beginnende brand in de MPPT's bij het uit de boot halen van het (zoute) water. Ze kregen 's avonds van een ander team nieuwe MPPT's. En ook TU Delft heeft nog steeds prolemen met de aandrijving, maar vloog wel. klik hier 

                                                                klik op de play button om slide show te starten  

 Foto's Courtesy: Solar1 persdienst en individuele teams

 

Klik hier voor vergroting van het klassementsoverzicht

 

Vrijdagavond was er opnieuw voor de teams een culinair hoogstandje voorbereid en dit alles door verschillende bedrijven gesponsord. Hieraan heeft ditmaal overigens een deel van het Delft team niet deel kunnen kunnen nemen. Zij moesten nu toch echt de elektronica problemen oplossen waar de boot strikt genomen sinds het kaseizen op weg naar Leeuwarden nog steeds mee kampt. Dit is gelukt, zodat de boot op zaterdag wel aan alle wedstrijdelementen deel zal kunnen nemen.

 

 

Zaterdag 12 juli

 

Voor vandaag staan de slalom en de één op één sprintraces voor de boten op het prograama.

Het is wel zwaar voor de teams er moest de afgelopen nacht hier en daar nog wel het nodige aan de boten geklust worden en dan moet ook steeds weer de boot door de teamleden in het water gelegd worden voor een volgende proefvaart. klik hier

De races van vandaag zouden op open zee plaatsvinden maar wegens de wind en hoge golven heeft de wedstrijdleiding ze verplaatst naar de haven waar dus de slalom- en sprintraces zijn gevaren.

 

Opvallende winnaar in de eindklassering is de A klasseboot van het Dutch Solar Boat Team. Dit team bestaat uit een groep enthousiaste studenten en oud-studenten die actief zijn geweest in Solar Boat teams van hun hogescholen (Van Hall Larenstein en NHL). Na de prijsuitreiking moesten de teams hun boten in de trailers laden voor het retourtransport en werd de avond afgesloten met een geweldig slotdiner, dat in de late avond met een dansje eindigde.

 

                                                           druk op de play button om de slide show te starten 

  Foto's Courtesy: Solar1 persdienst en individuele teams  

 

Klik hier hier voor de einduitslag van Solar1 het Solar Boat event in de haven van Monaco 2014

 

Naast de Beluga in de V20, de Dutch Solar Boat Team in de A klasse, is in de Open klasse de Clafis Provate Energy II, dus de Furia One Mk II, de boot die ook in 2012 de Dong race won, hier de winnaar geworden. Dus niet de nieuwste draagvleugelboot van het team.

 ICARUS sailng media maakte bij Solar1 van de verschillende wedstrijdonderdelen  samenvattingen:

 

vrijdag 11 juli                              en                          zaterdag 12 juli

 

 

 

 

Voorlopige conclusie:

Wij denken, dat Solar1 een geweldig event voor Solar Elektrisch Varen is geweest.

De timing zo vlak na de DONG was op zich logisch, maar sommige teams zouden na de DONG misschien wat meer tijd gehad hebben willen hebben om hun boot weer helemaal goed geprepareerd te krijgen. Strikt genomen zou verplaatsing naar de oneven jaren, à la eertijds Solar Zeeland, als tegenhanger van DONG ook logisch zijn, met als neveneffect, dat teams bij elkaar blijven.

 

Yacht Club Monaco is een schitterende ambiance. We begrepen, dat de teams hier met volle teugen van genoten hebben. Of die omgeving verder al iets voor teams opgeleverd heeft?

In ieder geval zijn de organisatoren er in geslaagd voldoende sponsoren, klik hier, te vinden om dit event uiterst professioneel te kunnen faciliteren.

De zon staat er energiek hoog aan een veelal strak blauwe hemel, al kan de wind er wel venijnig opsteken. De wedstijdleiding bleek dan wijs genoeg de boten in de haven "binnen" te houden.

 

De V20 boten zijn zeer veelbelovend en ook verhoudingsgewijs redelijk zeewaardig. Wij denken, dat ze met wat modificaties tot verbluffend betere prestaties kunnen komen, alleen daar was nu niet de tijd voor en dat was eigenlijk best wel jammer. De boot is zelfs race- / vaarklaar te bestellen klik hier, dus toegankelijk ook als je niet een compleet team achter je hebt.

 

Wij vragen ons af waarom pas ter plekke fysiek technische-, stabiliteits- en vaar-, minimum snelheid- en zwemproeven gedaan worden. Dat kan ook met Skype, filmpjes etc.makkelijk  vooraf, daar hoef je geen kostbare locatietijd aan te verdoen.

Wij denken, dat hier een aantal efficiency slagen te maken is, dat er dan tegelijkertijd toe leidt, dat teams hun planning meer naar voren halen, wat uiteindelijk het niveau van het hele event verhoogt. 

 

De grootste winst die voor het racen met Solar Elektrische Boten te behalen is ligt in het verruimen van de klasse regels naar, à la de Stella in de Australische zonne auto race, grotere meerpersoons boten, waardoor teams geprikkeld worden juist op dat vlak door te ontwikkelen. Want kun je in Monaco bij te hoge golven nog kiezen de race in de haven te houden, dat wordt lastiger, als je startend vanuit Amsterdam 't IJsselmeer over moet en er een stevige wind en dito golfslag staat.

 

Kortom stof genoeg om, als de Beluga vodka wat is uitgewerkt eens stevig met elkaar over aan de slag te gaan.

 

Voor nu vooral Proficiat aan alle teams die hun Solar E-show op het water hebben gelegd en voor de Solar1 organisatie.

We zijn eigenlijk wel benieuwd wat nu echt de reden was waarom DONG de samenwerking met deze club zo bruusk opzegde.

 

Van verdere wetenswaardigheden over het  Solar1 event houden wij u hier de komende dagen op de hoogte.

 

 

© 2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly