Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

 

De Historie van Elektrisch Varen en meer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1834 werd de elektromotor uitgevonden en

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1859 was er voor het eerst een 

z.g. oplaadbare accu.

Dit waren glazen bakken, die ter berscherming

in teakhouten kisten werden geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die glazen bakken stonden, zie foto rechts, in de boot:

Klik op foto voor vergroting.

En let op hoe super in lijn met de kielbalk de schroefas in dit schip is aangebracht.

 

 

 

 

Nog voordat er dieselmotoren waren werd er, als alternatief voor een stoommachine aan boord, die met z'n hitte en vooral vuile rook voor de dames in het gezelschap niet prettig was, rond 1862 op de Thames voor 't eerst al volledig op accu's elektrisch gevaren met de Mary Gordon.

 

 

 

 

 

 

 

 Gustave Pierre Trouvé met e-outboard elektrisch varend op de Seine in 1881

 In 1881 voer de Franse uitvinder Gustave Pierre Trouvé op de Seine met een door hem ontwikkelde e-outboard. Trouvé heeft 75 patenten op z'n naam waarvan een aantal rond elektrisch aandrijven. Daarnaast miniaturiseerde hij de elektromotor om deze toe te kunnen passen in een tandartsboor.

 

Van de hand van Kevin Desmond, historicus, schrijver en bestuurslid van de Britse the Electric Boat Association, is recent een boek over deze Franse uitvinder verschenen.

U kunt dat boek klik hier bestellen.

Er is ook een website over Trouvé, klik hier

Op Wikipedia klik hier, vindt u alvast een compact overzicht van Trouvé's  levensloop.

 

In 1893 levert de Amerikaanse ELCO Motor Yachts LCC. een elektrische boot als ferry tijdens de Wereldtentoonstel- ling, die dat jaar in Chicago werd gehouden.

Die boot was uitgerust met z.g. Thomas Alva Edison batterijen.

Je hebt het dan over een nikkel-ijzerbatterij. De kathode bestaat uit nikkel(III)oxide-hydroxide (NiOOH) dat bij ontladen overgaat in Ni(OH)2. De anode is van ijzer dat overgaat in Fe(OH)2. Als elektrolyt dient kaliumhydroxide.

 

In zijn oervorm gaat de Edison-batterij lang mee, maar reageert hij ook tamelijk traag; Edison makkte hem in de eerste plaats voor de elektrische auto’s uit zijn tijd, die vooral in de markt werden gezet als gezapig stadsvervoermiddel voor dames.

 

 

In 1898 bouwde automaker Ferdinand Porsche al een elektrische aangedreven wagen.  De volledige naam van deze wagen is de Egger-Lohner-Elektromobil Modell C.2 Phaeton, maar in de volksmond heet die de ‘P1’.  De P1 werd op 26 juni 1898 door Ferdinand Porsche in Wenen aan het publiek getoond, daar maakte  Porsche dus zijn debuut.

De wagen had een 3 Pk elektromotor goed voor een snelheid van 35 km/u. De snelheid kon in 12 stappen bereikt worden door middel van een regelkast. Op een volle batterij kon de P1 80 kilometer rijden.

Vanaf 31 januari 2014 is deze P1 in het Porsche Museum in Stuttgart te zien. Omdat dit museum in 2014 vijf jaar bestaat is de entree dan gratis.                                                Foto Courtesy Porsche

 

 

In 1903 kwam er in Rusland op de Wolga al een diesel-elektrisch schip in de vaart, met aan boord drie dieselaggregaten en drie DC elektromotoren van 75 kW elk, geleverd door het Zweedse ASEA (dit bedrijf is ook vandaag ((nu onderdeel van ABB)) een belangrijke speler in de wereld van elektrische aandrijfsystemen in de zeevaart).

De aanleiding om voor diesel elektrische aandrijving te kiezen,

was dat er toen voor dieselmotoren nog geen keerkoppeling bestond.  De e-motoren waren daarentegen "eenvoudig" om te polen.

 

 

 

 

 

 In 1904 was er de eerste hybride onderzeeër, die naast het accupakket en de elektro-aandrijving een dieselmotor aan boord had.

 

 

 

 

Electric only varen in 1909.

IKönigssee electric onlyn dat jaar werd voor de Zuid-Duitse Königssee  een verordening van kracht dat er alleen elektrisch gevaren zou mogen worden op het meer. Klik hier voor meer meer info

Toch is in de tijd gezien de elektrische aandrijving op de Königssee niet uniek.

 

 Elektrisch Rijden in 1909

President TAFT 1909 - 1913Baker Electric

In het zelfde jaar werd in USA Wlliam Howard Taft (1909-1913) als 27ste president geïnaugureerd.

Hij was de eerste president, die van het gebruik van koetsen en paarden afstapte en koos voor een automobiel.

 

Dat was een Baker Electric, jawel een elektrisch aangedreven limousine, toen al.

 

In die tijd waren stoom aangedreven auto's eigenlijk de standaard, maar met name vrouwen prefereerden de elektrische aandrijving omdat je er zo mee weg kon rijden.

 

Curieus is, dat vandaag de dag TAFT een bekend producent is van batterij pakketten die in hybride auto's worden toegepast, 't zat er kennelijk bij de TAFT's dus al vroeg in.

 

De hele anderhalve eeuw omspannende historie van elektrisch rijden wordt wel heel compact zichtbaar gemaakt in onderstaande animatie.

Achtereenvolgens ziet u langskomen:

  • In 1828, bouwde de Hongaarse Benictijner Ányos Jedlik het waarschijnlijk eerste voorbeeld van wat wij nu EV technologie noemen, door een elektro motor op enkel een houten platform te monteren met stalen wieltjes eronder
  • Een soortgelijk voertuig daterend uit het midden van de dertiger jaren van de 18e eeuw vinden we in het Smithsonian Museum of American History.
  • Daarna waren uitvinders in gelijktijdig de UK en Frankrijk die in die zelfde eeuws vroege tachtiger jaren lood-zuur batterijen en een e-motor toepasen op tweezits, waarmee de eerste echte voor personenvervoer geschikte elektrische voertuigen ontstonden.
  • Een decennium later, dus rond de eeuwisseling zou wereldwijd een derde van alle gemotoriseerde voertuigen elektrisch aangedreven zijn geweest, zoals bijvoorbeeld de Detroit Electric. Een firma die recent weer nieuw leven in is geblazen en die nu e-auto's bouwt gebruikmakend van batterijen afkomstig het Leeuwarder MG Energy Storage.
  • Vervolgens ziet u de op de Renault Dauphine lijkende Henney Kilowatt electric car uit 1959,
  • De veel in Californië op de weg geweest zijnde, inclusief inductief laden op speciale voor deze auto's bedoelde parkeerplaatsen, GM EV1.
  • Om dan te eindigen met meer recente wagens zoals de Nissan LEAF en de nog te produceren Tesla Model 3.

Deze 188 jaar omspannende EV-historie animatie is gemaakt door Gearheads.org.

Electric Car Evolution

 

Rond 1910 was er in Engeland al het 10 meter parallel benzine-hybride jacht de Mansura, dat zelfs ’t Kanaal al overstak.

 

The Thames Yachtclub looft nu de
Mansura Trophy, uit voor degene die het, vooral meest energie-zuinige, hybride concept toepast op een boot. 

 

De eerste winnaar van deze twee jaarlijkse prijs wordt medio februari 2008 bekend gemaak.

Meer info: Klik hier 

 

 

 

  

En mocht u denken, dat Honda's Prius de eerste gemengd hybride benzine-elektrische auto was?

Nee zo'n auto was er al in 1917:

de Woods Dual Power.

 

 

Klik hier voor meer over (diesel) elektrisch varen in de moderne zeevaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly