Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

14e Nationale Sloepenshow Lelystad

 

Sloepenwereld daagt de markt uit!

i

 

Een geweldige locatie en wonderschoon weer was het zaterdag 21 juni in de Batavia haven in Lelystad met mooie boten aan twee steigers. Al horen wij dat het nog steeds niet wild is met de sloepverkoop. Logisch, waar vroeger al gauw op het eigen huis ruimte ontstond voor aanschaf van een boot, staat de hypotheeek bij velen nu onder water en is de prio nu een auto, bankstel of koelkast, als er al niet eerst op de hypotheek moet worden afgelost.

 

De sfeer zat er bij de ondernemers, die hun weekend opofferen om hun boten hier te exposeren, best goed in.

Is de toegang voor bezoekers gratis, dat is het voor exposanten bepaald niet als wij horen dat voor een 6 meter sloep € 550 voor twee dagen moet worden betaald. Rekening houdend met het aantal beursdagen is het vrijwel Natte HISWA tarief. Of dat tarief klopt bepaalt de ondernemer, vooraf, of achteraf aan de hand van 't resultaat.

 

Chapeau dus voor de werven die met hun schepen naar Lelystad kwamen. ´t Werd, althans gerekend in drukte op de steigers beloond. Wij kregen teruggespeeld, dat men de indruk had, dat het "heel gericht publiek" was. 

 

Met vier elektrische boten, was elektrisch varen op deze show oververtegenwoordigd, als je rekent, dat er in ons land per vandaag tenminste al 1,8% van de boten elektrisch vaart. De opmars van E-Varen zet dus door!

 

Promise 540 Ecoline

Één van die boten stond helaas op de kade bij de firma DGN Maritiem Holland uit Giethoorn. Een ons bekende romp, die al eerder het levenslicht zag als Ôldemarker, maar nu veelbelovend als Promise 540 Ecoline wordt geafficheerd. De motorisering is van het duo Strampel en Bor uit de Blesse. Wij kennen de heren van hun kritische visie op de elektrisch varen branche uit hun interviews bij Albert Hendriks van Friesland Holland. Hun Water World Electronics, voor deze boot op 2 kW begrensde, aandrijving drijft een  10 x 8" propeller aan. Directeur Geert-Jan Karssen van DGN vertelt ons, dat hij ook geëxperimenteerd heeft met een 12" schroef, maar dat voldeed niet en dat is jammer, want het schroefraam van deze boot is daar wel op uitgelegd. Spijtig , dat deze boot hier niet in het water lag, want wij zouden er graag mee hebben gevaren.

 

DEVI-Comfort

Op de kade troffen wij ook DEVI-Comfort, het bedrijf van Dennis Vroegindeweij uit Obdam.

Dit bedrijf is importeur van Golden Motor. Motoren zowel in inboard, als in outboard configuratie. Wij begrepen van Pascal Hoefnagels, dat zij hier met een kade-stand stonden bij gebrek aan een demo boot. Wetend, dat DEVI-Comfort ook LiPo batterijen in haar assortiment voert kijken wij uit naar een RIB met zo'n 10 kW outboard erachter en een flinke doos met met LiPo en elektronica als energievoorziening. Dat lijkt ons een geweldige boot om met deze motoren het publiek E-Varen te laten ervaren.

 

Arviro 10

Wel in het water lag de Arviro 10. De trailerbare 10 meter kruiser naar

het ontwerp van Yme Bosma. Dit volledig in Fryslân gebouwde schip, heeft inmiddels al de nodige omzwervingen door ons land gemaakt. Yme komt er ook zo, volledig elektrisch aangedreven uit een 6-tal grote (5 kWh) LiPo-packs van Victron, in één keer mee naar Lelystad varen.

Natuurlijk helpen daarbij de hoogrendement Solbian zonnepanelen op de roef. Maar het batterijpakket is zo robuust, dat hij er zonder de afstand er ook fluitend mee vaart. Het schip is prachtig afgewerkt t/m een op 4G gebaseerd eigen WiFi-netwerk aan boord. Yme stond met zijn boot op BOOT Holland op het Provinsje Fryslân/SEFF Paviljoen. Hij was nu naar Lelystad gekomen, nu zijn totale schip met 7,5 kW ARKA POD alleszins bewezen heeft goed te functioneren, om te kijken of er meer mensen geïnteresseerd zijn in de bouw ervan.

 

COOPER 745

Van André Tromp directeur van Cooper uit Loosdrecht, begrepen wij, dat zijn werf nu een tweede (na de eerste in 2012) COOPER 745 in de vaart heeft.

Deze boot vaart in Amsterdam met opnieuw een Mastervolt aandrijving, maar nu gevoed met vier 5 kWh Mastervolt Lithium packs, dit tot volle tevredenheid van de, aan de gracht wondende eigenaar, die er vrijwel elke avond een "rondje Amsterdam" me doet.

Een zo het blijkt goed uitgebalanceerde elektrische aandrijving op basis van componenten die inmiddels hun sporen verdiend hebben. Inmiddels, zo vertelt André ons, doet zijn bedrijf ook goede zaken in de USA, waar hij bovendien in staat is veel betere marges te maken.

 

 

Silverfish RF SIX

Harry Oude Luttikhuis van Sneekerhof Scheepsmakelaardij uit Grou liet de door hem ontwikkelde RF SIX uit de verhuurvloot van Waterpark Terherne zien. Harry was met deze boot ook aanwezig op de ReuzeDei in Akkrum en hij vertelde ons, dat de bouw van nog een aantal van deze ruime sloepen op stapel staat. De boten worden uitgevoerd met zowel de 3,5 kW als de 7,5 kW POD van ARKA uit Giethoorn.

De ruime motorkist in deze boten wordt gebruikt voor het batterijpakket, waarbij er keuze is uit een semi tractie met Trojan batterijen, Voltractie cellen en zelfs Lithium. Dit laatste dan met name wel in Fryslân, dankzij de gunstige subsidieregeling. In ieder geval componenten die al jaren hun duurzaamheid hebben bewezen.

 

 

 

Van Vossen Engineering E-sloep 550

Wij schreven het eerder:
Er is geen boatshow waar Han van Vossen uit Giethoorn niet met één of meerdere van de door hem zelf getekende boten ligt. Hij trekt er hard aan en dat legt hem met deze uiterst praktische zelflozende schepen beslist geen windeieren. De door hem toegepaste techniek is door en door beproefd gebruikmakend van ARKA POD motoren en Trojan batterijen. De prestaties zijn prima zie de foto's die wij van hem varend in de Batavia Haven maakten, waarbij van Vossen in de wrapping laat zien voor welk water dit stoere scheepje bedoeld is.

 

 

Wilt u alle foto's in deze reportage in groot formaat zien klik hier

 

Nationale Sloepenshow 2014

Met in ieder geval een naar verhouding robuust E-Varen smaldeel in het water. Wij wensen alle exposanten goede zaken en kijken alweer uit naar de HISWA te Water vanaf 2 september in de Amsterdam Marina.

 

© Platform voor Elektrisch en Hybride Varen

   Tekst en fotografie Anton Schiere

© 2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly