Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

Update dd. 14-09-2014

  


Sluiper 21         

 

Jachtwerf Reeuwijk is door Accenture Innovation Awards gevraagd mee te doen

 

 

 

Wij complimenteren Adri van Mill en Léon van der Starre hier van harte mee en als u wilt dat zij met hun Sluiper 21 hoog in deze Award competitie eindigen stemt u dan op de Sluiper 21.

 

 

  • u kunt op een innovatie maximaal één keer per kanaal stemmen.
  • uw social media account wordt enkel gebruikt ter authorisatie van de stem, deze wordt niet automatisch gedeeld. In de laatste stap kunt u uw stem delen in uw netwerk.

 

 

 

Update dd. 27-08-2014  

Sluiper 21 in serieproductie

 

't Was deze week op een ochtend vroeg, dat de telefoon ging. Léon van der Starre van Jachtwerf Reeuwijk lag bij ons voor de steiger met al weer een nieuwe Sluiper 21. De boot maakt  z'n naamgeving echt waar.

Léon was met boot op weg om deze samen met zijn compagnon Adrie van Mil bij de cliënt af te gaan leveren.

Dankzij Léon's tussenstop mochten we boot bekijken en zelfs een stukje meevaren.

Opvallend is hoe mooi deze door Peter Bosgraaf getekende sloep 't water langs de boeg kwijt raakt, al mag de entree wat ons betreft nog net wel wat scherper.

Nieuw in deze boot is de hydraulische stuurpomp, die zich ruimtesparend en veel eleganter laat inbouwen in de stuurstand. Voor de rest is de Sluiper 21 inmiddels al echt een seriematig product geworden, al zijn er voor cliënten volop mogelijkheden de boot volledig een eigen uitstraling te geven. De volgende boot staat al op de werf en die heeft een heel andere kleur, zowel voor de romp als het interieur met wel weer het prachtig daarin verwerkte teak.    

 


Update dd. 27-01-2014  

Sluiper 21 maakt vaart

 

Voor werven is de winter de drukste periode van het jaar. Dat begint al in de herfst met het in de stalling leggen van de boten, met daarnaast al het bijbehorende te plegen onderhoud aan die boten.

 

 

Bij Jachtwerf Reeuwijk liep daarnaast de ontwikkeling van de binnenschaal van hun Sluiper 21 ook gewoon door. Dankzij zo'n binnenschaal wordt het straks mogelijk vaart te maken met de productie van deze helemaal rond e-varen ontwikkelde boot. Dat is nodig ook, want de boot vaart niet alleen uitstekend, commercieel zit de vaart er ook behoorlijk in, zo hoorden wij.

Wat ons betreft een compliment waard.

Oorspronkelijk artikel dd. 07-09-2013 

Sluiper 21 in de vaart

 

Op woensdag 4 september mochten we meevaren

met de nieuwe Sluiper 21 van Jachtwerf Reeuwijk.

 

Winterberging bij Jachtwerf ReeuwijkJWR, het bedrijf van Léon van der Starre en Adri van Mil, is in de Randstad dè specialist op gebied van elektrisch varen.

 

Een groot deel van de + 125 op Reeuwijk varen de e-boten vindt dan ook 's winters onderdak in hun botenopslag.

Dit laatste niet zonder reden, want ook al is die ruimte verwarmd, het is heel belangrijk dat batterijen in een e-boot gedurende de winterperiode goed worden "onderhouden".

Daarvoor, maar ook voor het gewone onderhoud van je boot, ben je dan dus bij JWR aan het goede adres.

 

Maar naast onderhoud aan boten produceren ze bij JWR ook zelf boten.

Een hele lijn van elektrisch aangedreven boten, niet geheel toevallig vernoemd naar bewoners van een dorp midden in het plassengebied:

In maat oplopend van 5.0 via 5.4 naar 6.2 meter.


De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat JWR die boten produceert op basis van bestaande rompontwerpen.

 

Het het succes van die Sluiper serie bracht Adri een Léon er toe helemaal zelf een boot te willen ontwikkelen.

Dat is nu de Sluiper 21 geworden. Met de type aanduiding zijn ze overgestapt naar een aanduiding in voet, waarmee de lengte van deze boot 6.29 meter is.

 

Een eigen boot ontwikkelen is geen sinecure. Een uitgebreid traject, dat begint met het pakket van eisen. 't Zal u niet verbazen als daarbij "optimaal geschikt zijn voor elektrisch varen" bovenaan stond.

Dat is overigens een eis die best kan conflicteren met andere wensen, die bijvoorbeeld voor het commerciële succes van de boot van belang zijn.Mal Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk

Kort en goed de heren van JWR zijn er samen met Peter Bosgraaf van Bosgraaf Yacht Design uit gekomen.

 

Er is een ontwerp ontstaan met een verhoudingsgewijs lange waterlijn van 6.07 bij een beperkte waterlijnbreedte van 2.0 meter. Een vrij gunstige verhouding dus.

 

De eerste romp werd vanuit een snijpakket in woodcore epoxy op de werf gebouwd. Inmmiddels zijn daar voor de vervolg productie mallen van getrokken. 

 

Op vrijdag 30 augustus mochten wij de sloep op de werf komen bewonderen en legde Adrie ons de techniek uit.

Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk

Kenmerkend voor het ontwerp is de geveegde en verjongende kont zodat het water goed losgelaten wordt en er tevens een schroefraam ontstaat met voldoende ruimte voor een grote propeller.

 

Maar het aller belangrijkste: het totale vaarklare gewicht van deze zes meter sloep (incl. 16 kWh = 400 kg aan batterijen) ligt nog onder de ton. De boot weegt daarmee 600 kg minder dan een Duffy 21, dat moet toch tot goede prestaties leiden?

 

Fullriver pakket 335 Ah Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk

 

 

Koelkast Sluiper 21 Jachtwerf ReeuwijkVanwege de hanteerbaarheid, ze mogen staan of liggen, koos Adrie voor Fullriver AGM batterijen.

Bij een maximale ontlaaddiepte van 80% en rekeninghoudend met het z.g. Peukert-effect is er effectief 10,3 kWh aan energie beschikbaar.

 

Het leeuwendeel daarvan zal worden verbruikt door de aandrijving, maar er is ook een koelkast met toplading (raak je de koude niet kwijt als je de deur opent) en een slim weggewerkte riante stereo-installatie aan boord.

 

Voor de aandrijving van deze boot heeft JWR voor het eerst gekozen voor een inboard, alle overige boten in de Sluiper serie hebben z.g. POD's (stuurbare onderwater motoren).  De afweging POD- of inboardmotor is een complexe.

Zo staat bijvoorbeeld tegenover het voordeel van de stuurbare POD-motor als nadeel, dat die stuurfunctie nauwelijks werkt als de schroef niet draait omdat je de boot laat uitlopen. En zo zou de POD misschien iets kwetsbaarder zijn, maar het schroefassysteem van een inboard kan weer een bron van geluid zijn.

Mastervolt Liquid Cooled 4,2 kW

Doorslaggevende factoren voor JWR te kiezen voor de nieuwe Liquid Cooled inboard-motor van Mastervolt waren:

  • de hoge totaal systeem effectiviteit door het hele toerenbereik, dat bereikt wordt door het binnen een nauwe bandbreedte houden van de temperatuur van motor en elektronica en
  • de ultra stille loop van deze motoren.

Immers stil varen, dat is het waar het E-vaarders juist om gaat en de hoge effectiviteit zorgt daarbij voor een extra groot vaarbereik.

 

In het ontwerp van het interieur is verder voorzien in voldoende handzame opberg- en dito afzetruimte.

 

Alles bij elkaar zeer veelbelovend en met die hoog gespannen verwachtingen staken wij op 30 augustus van wal om eerst wat foto's te maken waarop je kunt zien hoe mooi de boeg met het water omgaat en het hek het water los laat. Oordeelt u zelf aan de hand van onderstaande foto's:

Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk

Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk

Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk 

Daarna gingen wij bij Léon aan boord om wat performance waardes te noteren.Adrie van Mil op boegstrip Sluiper 21 Jachtwerf Reeuwijk
De resultaten vindt u hieronder. Adrie liet ons eerder de gepolijste boegstrip zien.

 

 

 KM/u  AMP Voltage kW Actieradius  Actieradius
      opgenomen     in km in digi uren
5,6 8,20 49,87 0,41      141    25,17
6,3 10,7 49,74 0,53      122    19,34
7,0 15,2 49,52 0,75       96    13,67
8,0 18,0 49,47 0,89       92    11,56
9,2 23,9 49,19 1,18       81      8,75
10,0 33,2 48,90 1,62       63      6,34
10,8 64,4 48,00 3,09       36      3,33
11,5 89,6 47,40 4,25       28      2,42

 

Best wel plezierige prestaties, in 6 uur 60 kilometers opschieten, al moet je niet veel sneller lang willen varen. 

 

 © Platform voor Elektrisch en Hybride Varen

    Tekst en foto's: Anton Schiere
    Met dank aan Jachtwerf Reeuwijk

 

 

 

Foto's per 11-08-14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly