Home Contact/Links Disclaimer Sitemap


Batterijvergelijking mei 2016


Batterijvergelijking update mei 2016In deze update prijzen aangepast/toegevoegd:
Trojan batterijen: T-105, J305P en L16P en
de AGM Dynac 12 V 220 Ah


Er zijn veel soorten batterijen en er is heel veel over batterijen te weten. Hier vindt u deze informatie, we vergelijken batterijtypen op prijs, gewicht levensduur en prestatie.

 
Elk batterijtype is ontwikkeld om in een bepaalde behoefte te voldoen. Daarmee is het lastig om batterijen te vergelijken. 

Batterijen slijten, de levensduur wordt door fabrikanten uitgedrukt in het aantal keren dat je de batterij kunt laden en ontladen.

 

Maar uiteindelijk gaat 't er om hoeveel profijt u van een batterij ten opzichte van wat deze kost, heeft.

 

Om dit inzichtelijk te maken hebben we een vergelijking gemaakt. Omdat batterijen allemaal verschillend van capaciteit zijn herleiden we alle waarden tot waardes per kWh. Hierbij hebben wij uitgerekend bij de door de fabrikant gespecificeerde ontlaaddieptes en daarbij te halen aantallen cycli levensduur wat de prijs per door de batterij geleverde kWh is. Dit zijn dus feitelijk de slijtagekosten van de batterij, of wel Costs of Ownership, zij het dat we niet met een renteverlies component rekenen.

 

Vervolgens hebben we berekend wat een batterijpakket dat in 5 uur tijd 10 kW kan afgeven weegt en hoeveel het in aanschaf kost.

 

Deze gegevens hebben we samengebracht in één tabel.

De gegevens zijn afkomstig van opgaves respectievelijk de internetsites van de betrokken leveranciers.

 

De prijs van batterijen is door schommelingen in de grondstofprijzen aan wijzigingen onderhevig, de getoonde prijzen zullen dus afwijkingen kunnen vertonen. Ook commercieel gedreven prijswijzigingen (lees aanbiedingen) vindt u in dit overzicht.

 

Het belangrijkste nieuws is, dat er nu in Costs of Ownership gerekend z.g. prijspariteit is tussen AGM en Lithium en als u geen grote open natte cellen kunt toepassen Gel cellen voor grotere schepen een aantrekkelijk alternatief zijn.

 

Klik hier om de Batterijvergelijking per mei 2016 te bekijken

Om de Batterij vergelijking te kunnen bekijken moet u wel ingelogd
zijn.

 

 

 

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly