Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

 

Elektrisch varen samen met de Dong Energy Solar boats in de Friese Elfstedenroute

12 Elektrisch aangedreven boten varen probleemloos

het 220 kilometer parcours langs de Friese Elfsteden


Het was vrijdag 19 juni 2009, op een terras in Goes, tijdens de Zeeuwse Solar Boat race, dat wij voor het eerst spaken met officials van de Friese Solar Boat Challenge, over het aanvullen van hun zonneboot race met onze elektrische boten.


Daar is immers een goede aanleiding voor. 

Veel van de in zonneboten toegepaste techniek is afkomstig uit het reguliere elektrische varen. Zagen wij niet veel Arka, Bellmann, Intermotor, Kräutler en Torqeedo motoren toegepast worden.

Qua batterij techniek ligt het een beetje anders. Mede door de wat specifieke reglementering qua maximum voltage ontstond daar ruimte voor nieuwe ontwikkeling. Maar ook op het vlak van data capturing en informatievoorziening aan de schipper, was stevige productontwikkeling.

En sommige teams, lang niet alle, want in Goes lag een Solar boot die zelfs 400 klilo woog, putten zich uit in licht bouwen. Een tendens die bij specifiek voor elektrisch varen bedoelde boten nu ook steeds meer ingang vindt.

 

Nog een reden voor samenwerking is het feit, dat de Solar boat race formule, behalve nog meer snelheid, niet zoveel meer nieuws bood en de Provinsje Fryslân juist sterk inzet op de transitie naar elektrisch varen. De combi met solar boten zou het elektrisch varen goed in de schijnwerpers zetten.

 

In 2010 kwam het er nog niet van, maar in 2011 was er een eerste gesprek tussen het Bestuur van SEFF en de directie van de Friese SC. 


Frisian E-Performance Challenge                                  De elektrisch Varen Uitdaging

Om antwoord te geven op de meest gestelde vragen over elektrisch varen:

- Hoe hard kan zo'n elektrische boot varen en

- Hoe lang, of beter gezegd, hoe ver kun je ermee komen.

organiseerde SEFF ter kwalificatie voor die gecombineerde race  op 18 september vanuit Sneek de Frisian E-Performance Challenge. Een wedstrijd over 40 kilometer, waar 21 elektrische productieboten afkomstig van werven uit heel Nederland aan deelnamen. (klik voor de reportage over de FE-PC hier)

De beste 10 presterende boten kregen een uitgebreid prijzenpakket, dat onder andere bestond uit het meevaren in een volgende editie van de FE-PC tijdens de Solar Boat race.


Reuzedei 2012 19 mei Akkrum-NesEen tweede kwalificatie mogelijkheid was er in de E-Akwaduktenrace op 19 mei vanuit Akkrum. In totaal kwalificeerden zich 15 werven met hun e-boten.

Dat uiteindelijk 12 boten meededen kwam omdat men moest afzeggen vanwege andere prioriteiten. Zoals bijvoorbeeld Zwagerman Boating uit Meppel, die alle beschikbare mankracht nodig had om haar order voor boten voor de Olympische Spelen op tijd af te ronden.

 

Want meedoen voor de teams betekende wel een inzet van zondag 8 t/m zaterdag 14 juli.


Hogere maximum snelheden

Uit de races vanuit Sneek en Akkrum hadden we overgehouden, dat varen met veelal snelheden van 6 en 9 km/u meer vechten tegen je eigen snelheidsmeter is, dan met je concurrenten.

We hadden daarom aan de Provinsje Fryslân toestemming gevraagd met onze boten harder te mogen varen.

En die toestemming kwam er gelukkig, zodat al onze boten goed hun prestaties konden laten zien.

Met kleuren zijn de voor ons geldende maximum snelheden op de Google Maps kaart ingetekend. (klik hier en selecteer een etappe)

Een grote winst dus, want je moet er niet aan denken op alle stukken die nu donker paars zijn ingetekend maar maximaal 6 km/u en op de gele trajecten maar 9 km/u te hebben mogen varen. Dat werd dus nu 9 en 12 km/u.


Op zondagochtend begon de Frisian E-Performance Challenge

met het te water laten van de boten.


De fe-pc was te gast bij het Leeuwarder Hemrik Marine.
Een bedrijf, dat in alle behoeften van de veeleisende watersporter voorziet.

Van uitgebreid gesorteerde watersportwinkel tot showroom met meer dan 50 schepen van 3 tot 15 meter op voorraad en een schiphuis met 200 overdekte ligplaatsen.

 

Er is een werffaciliteit met gekwalificeerd personeel en een vijftal z.g. doe het zelf units voor onderhoud- en refit  voor schepen tot 20 meter.

 

Voor ons was het ruime buitenterrein erg plezierig, omdat de auto's met trailers makkelijk onder de kraan konden rijden.

 

Alle boten:

  • kregen hun startnummer en
  • werden gewogen en
  • gemeten.
    Dit laatste om ze voor het waterlengtelijnlengtevoordeel gelijk te maken in de klassement berekening.

 

 

Het gewicht wordt gebruikt voor de klassering op efficiency, immers hoe zwaarder een schip, hoe meer energie het vergt om het door het water te laten varen. Hoe verhoudingsgewijs zuiniger gevaren wordt ten opzichte van het voor de boot uit het gewicht berekende normgebruik hoe beter die score. Om zuinig te varen vaar je wat langzamer, maar daarmee win je de race qua tijd weer niet. 

Om voor de teams deelname aan de race aantrekkelijk te maken, werd in de klassement berekening rekening gehouden met het aantal personen aan boord door per opvarende 75 kg aan het scheepsgewicht toe te voegen.

 

Deelnemende boten aan de FRISIAN E-Performance Challenge 2012:

Werf   E-Aandrijving  kW Boottype     kg WLL  Prijs Startnr. 
IDTechnology BellMarine   10,0 Tender 630 e-motion  1.316  6,30  € 67.000 01
De Stille Boot DSB TorqJet   4,0 ElektroSloep 600  1.096  5,55  € 27.850 02
Electric Ship & Yacht ESF/E-Marine compact motor   4,8 G 22   1.684  5,85  € 32.000 03
Hoora watersport Aquatro   3,3 Torenvalk 600   1.132  6,62   04
Van Vossen  ARKA electronics    3,5 E-sloep 600   1.064  5,70  € 24.000 07
Jachtbouw Pronk  Posthuma Electric    4,8 WCE sloep 600   1.696  7,42  € 37.000 08
VHC Maritem  VHC Creusen   3,0 Sphynx sloep 530   1.079  4,70  € 15.995 09
Stilmotion ARKA electronics    5,0 STIL 660  Carbon  1.072  5,80  € 23.500 10
Mastervolt Benelux Mastervolt Drivemaster Ultra   7,5 WeCo 635  1.048  6,05  demoboot 11
De Stille Boot   Kräutler    1,6 Scoop   0.482  4,59  € 15.725 12
Van Vossen  ARKA electronics    2,0 Green Silver 500   0,678  4,42  € 13.995 14
MNE Alubouw  ARKA electronics    3,5 MNElectric   1.138  5,25  € 19.050 15

 

 

Op zondagmiddag verleende de FRISIAN E-Performance Challenge vloot haar medewerking aan de opening van de Solar Boat Challenge in de Leeuwarder Prinsentuingracht.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat SEFF ook aan de voorbereiding van die opening-act het nodige heeft bijgedragen.

 

 

't Was natuurlijk niet zoals we ons dat gewenst hadden qua weer, maar daarmee bleek het wel heel spetterend.

 

Onze Frisian E-Performance Challenge vloot, met aan boord een koor met kinderen van wel drie scholen uit Leeuwarden, voer als was het een ballet om de ponton waar de Solar Song werd gezongen door de winnares van "The Voice of Holland"  Iris Kroes.

 

 

Alles bij elkaar een mooi schouwspel als opening van en heel spannende week, die daarna begon met de bekende sprintwedstrijden voor Solar boten over 150 meter in de Prinsentuin.

 

Overtuigd winnaar in de T klasse was de Furia III op voet gevolgd door de boot van Jan Steenman van Gowrings Continental.

 

Aansluitend gaf onze voorzitter Wilco Waller een interview aan RTL 7, klik hier en klik in de tijdbalk iets voor het midden

 

Na afloop voer onze vloot weer terug naar Hemrik Marine om daar opgeladen te worden voor de etappe op maandag van Leeuwarden naar het Zuid Friese stadje Sloten.

 

Walstroom

Voor het opladen is een walstroom infrastructuur nodig van voldoende capaciteit (> 16 Amp.) met natuurlijk voldoende aansluitpunten.

Omdat wij wisten, dat in geen enkele haven die wij zouden aandoen deze in voldoende mate (althans voor 12 boten) beschikbaar zou zijn, had Seijsener Recreatietechniek uit Zaandam ons een mobiele infrastructuur ter beschikking gesteld. Deze bestond uit een drietal aansluitkasten met zekeringen en aardlekbeveiliging.

 

Met lange dikke kabels konden wij deze overal via krachtstroom, dat in elke haven wel beschikbaar is, voeden en zo was er voor elk van onze 12 boten een aansluitpunt beschikbaar.

 

Goed nieuws is, dat dankzij subsidie van de Provinsje Fryslân op dit moment het aantal laadpunten voor elektrische boten toeneemt. 

 

Maandag 9 juli Etappe Leeuwarden Sloten

Na de bijdrage van de fe-pc boten aan de opening lagen op maandagochtend de E-sloepen om 09:00 uur klaar voor de start in de Prinsentuin voor etappe Leeuwarden Sloten.

Was het in Leeuwarden nog druilerig het klaarde allengs op.

Net als de zonneboten, hield ook de fe-pc vloot een tussenstart vanuit Sneek, echter juist om het veld van daaruit bij elkaar te houden.

 

Als eersten om 12:36 kwamen in Sneek de boten van Jachtbouw Pronk en IDTechnology gevolgd door Mastervolt over de finish bij de Sneeker Waterpoort.

 

De tussenstart in Sneek was bedoeld om van daaruit in konvooi naar Heeg te varen, waar  de vloot van elektrische boten een groet zou brengen aan Erik Meijer van Hoora.

Erik geldt als één van de pioniers op het vlak van elektrisch varen in ons land.

 

Op foto hiernaast Eric aan boord van één van z'n Hoora Torenvalken tijdens de fe-pc vanuit Sneek op 18 september 2011.

 

Zijn gezondheids-toestand was zeer zorgelijk en dus reden, naar het idee van Jan Hillebrand, om van de officiële route af te wijken en in Heeg bij Erik langs te varen.

 

Een groot deel van de bemanningen van onze boten kent Erik natuurlijk persoonlijk.

 

Helaas is Erik de volgende dag overleden.

(Klik hier voor ons In Memoriam Erik Meijer)

 

Na Heeg hernam de fe-pc weer haar race-karakter en kwamen de eerste boten om 15:45 in Sloten over de finish waarbij wederom de volgorde was Jachtbouw Pronk, IDTechnology en Mastervolt.

 

De klassement berekening in deze race is iets complexer, omdat de prestaties van de boten op waterlijnlengte gecorrigeerd worden en tevens het relatieve (dus inverhouding met de zwaarte van de boot) energie verbruik in de berekening meetelt.

 

De uitslag op vaarduur van de Etappe Leeuwarden - Sloten is als volgt:

 

 

Deelnemer Vaartijd Digi + Straftijd

IDTechnology         5,5064                      
Jachtbouw Pronk         5,5403                  
Mastervolt International         5,6131
Electric Ship & Yacht         5,9219
Stilmotion         6,3619


De klassement verdeling ziet er heel anders uit, omdat in deze berekening naast vaarduur ook het waterlijnlengte voordeel en de relatieve energie efficientie meetelt.

 

Deelnemer

Electric Ship & Yacht 1
Jachtbouw Pronk 2
Stilmotion 3
IDTechnology 4
Van Vossen GS 550 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 10 Etappe Sloten Bolsward

Het is een prachtige ochtend en we hebben ruim tijd de route nog eens goed met elkaar op de kaart te bekijken.

Omrop Fryslân is er al vroeg bij voor een interview.

Staand naast de door Seijsener gesponsorde portable walstroom faciliteit, wijzen wij nog maar eens op de subsidie regeling van de Provinsje Fryslân voor het plaatsen van Friese Laadpunten elektrisch varen.

 

(Klik hier en klik in de tijdbalk iets rechts onder de t van fragmint voor onze live bijdrage)

Tegen negenen hebben de boten zich verzameld achter een denkbeeldige startlijn en geeft Wilco Waller het startsignaal. Dat was zoals u kunt zien niet tegen dovemans oren gezegd.

 

Vanwege de ondiepte voeren de E-sloepen niet door de Luts. De zonneboten deden dat wel.

Tijdens deze tweede etappe, van Stavoren naar Bolsward, voer de boot van het Furia team T 83 na de herstart aan kop. Maar tussen Workum en Bolsward kwam het team in de problemen en kon niet verder varen. ,,De aandrijfmotor is waarschijnlijk oververhit geraakt”, aldus  Furia teamleider Gerard van der Schaar. Op woensdag avond begrepen wij van het team, dat de motor in Schagen opnieuw gewikkeld is en dat de kans dat ze donderdag starten groot is.

 

Gowrings Continental BV (T82) uit Maasdam kwam dus dinsdag in de Top Klasse als eerste over de finish. In slechts 3 uur en 18 minuten voer de zonneboot van teamleider Joop Steenman van Stavoren naar Bolsward. Zij staan bovenaan in het algemeen klassement. 

 

Maar ook voor de E-sloepen was de Dyksfeart na Hindelopen met maar 60 centimeter diepte geen genot.
De Pronkjuweel van Jachtbouw Pronk, dacht zelfs dat de schroef een beschadiging had opgelopen en ook van de G22 van Electric Ship & Yacht is de schroef nadien geïnspecteerd.


 

Bij één van onze E-sloepen gebeurt er iets bizars.

De, met in z’n kielzog  Pronk en Mastervolt, op kop varende Tender

van IDTechnology vaart de Kruiswaterbrug in de A7 voorbij.

Direct komen van mensen die de wedstrijd op internet volgen via GEOSPORTS, signalen binnen, “dat IDT doorvaart”. Bellen helpt niet, want Marien Schoonen gebruikt z’n telefoon als WiFi voor z’n i-Pad. Uiteindelijk bood een SMS bericht soelaas.

Hoe dit kon gebeuren blijft een raadsel, 's ochtends tijdens het palaver is de kaart uitgebreid bekeken. Marien voer via z'n iPad op de Google maps kaart lijn, waarop hij via de "waar ben ik" functie precies zag waar hij was. De wedstrijdleiding  besloot nadien, IDTechnology z’n eindtijd te geven alsof hij wel gewoon onder de brug door was gevaren, zij het met een straftijd van 1 %.

 

Woensdag 11 juli Rustdag in Bolsward

In tegenstelling tot de zonneboten vaart een aantal van de E-boten die dag wel. Er wordt een aantal proefvaarten gemaakt met geïntersseerden.

 

Toeval is een echtpaar, dat in het bezit is van een boottype waarvan ze zich afvragen of het wel om te bouwen is naar elektrisch varen. Laat nu exact zo'n zelfde boot vorig jaar al zijn omgebouwd.

 

Contact gegevens uitgewisseld en zij kunnen binnenkort proefvaren op het zusterschip van hun eigen boot.

 

Op de Paddock zien wij de speciale draagvleugels van de defecte Furia III van Privat Energy en bezoeken wij het grote, Energy Valley Solar relatie-event dat door enkele felle stortbuien geplaagd, wordt.

Gedeputeerde van de Provinsje Fryslân Hans Konst reikt aan Joop Steenman van het Gowrings Continental team de prijs uit voor zijn prestatie op de het traject Sloten Bolsward.

 

Donderdag 12 juli Bolsward Franeker

Om 09:00 uur verlaat de E-sloepen vloot de de havenkom van het Kruiswater in Bolsward.

Onderwijl zijn de solar boat teams druk in de weer met het met twee kranen in het water hijsen van hun boten.

Voor het team van Private Energy duurt dat te lang en zij besluiten hun Furia III gewoon in het water te tillen, want de spanning is groot, doet de nieuw gewikkelde motor het wel.

Pilot Gerard van der Schaar vaart met z'n boot onder de brug door om buiten het zicht van de camera's wat tests uit te kunnen voeren.

Als hij terugkomt zien we aan z'n gelaatsuitdrukking dat het niet goed is. Zodra hij aan de kant komt hangt er een microfoon boven hem en mag hij uitleggen water aan de hand is.

Onderwijl schroeft zijn team het achterste compartiment van de boot open. Door al het in en uitbouwen is er een verbindingsstoring ontstaan in de aansturing van de "flap control" van de hek draagvleugels. Deze kunnen dus niet getrimd worden tijdens het varen. En ook de nieuw gewikkelde motor lijkt minder efficiënt dan de oorspronkelijke. Wij kennen Gerard nu toch al een aantal jaren en nooit stond z'n gezicht zo in mineur.

Daar kwam nog bij dat hij door het uitgevallen zijn dinsdag ook nog op de 18e positie moest starten, waarop hij teleurgesteld zei:

"Dan moet ik ook nog eens eerst al die boten voorbij". Al klinkt daaruit wel een stevige dosis optimisme, dat hij al wel het vertrouwen had, dat de Furia III dat zeker wel zou kunnen.

 

Gerards grote concurrent is de boot van Gowrings Continental.

Maar als je goed kijkt, staat ook op de boeg van die boot ook het logo van Private Energy en er zit zelfs het logo van Stichting Elektrisch Varen Nederland nog op het dek. Hoe dit komt?

Joop Steenman vaart met de Furia II, de winnende boot van Gerard uit 2010. Al is de boot voor wat betreft batterij en overige techniek wel helemaal updated door Gerards bedrijf MG Electronics.

 

Net als bij TU Delft moesten ze bij Furia vanwege de draagvleugels wel een nieuwe romp ontwikkelen, vandaar dat ze boot aan Gowrings konden verkopen.

Ook de kenmerkende gele Gowrings boot (2e in 2010) kwamen we, zij het in een andere kleur, bij een ander team tegen. Dus in de Solar Challenge worden boten gerecycled. Niet zo gek, want bij boten met deze kwaliteiten vaart er toch voor zo maar voor een dikke € ton met een kleine 40 km/u door of over het water. 

 

Onze voorzitter Wilco voer het eerste deel van het parcours tot Anjum mee aan boord van het WhisperPower jacht, dat in de race meevaart. Net als overigens de Zodiacs waar ze bij Dong nog steeds hard mee varen.           Klik hier voor vergroting 2e foto van onze vloot

 

De Delft boot had na de herstart de pech, dat haar stuurkabel los
schoot, dit keer met minder desastreuze gevolgen als de dag voor
de doop van deze boot. (klik hier voor onze reportage over de Delft boot) 

Wij spoedden ons daarna naar Franeker voor de finish van onze

E-sloepen ter hoogte van het Bolwerk, waar de eerste boten al over de finish zijn gekomen, maar doorvoeren.

 

Dankzij onze volledig op GPS technologie gebaseerde tijdmeting, geleverd door GeoSports B.V. van Dennis Carton uit Grou, is dit wedstrijd technisch geen probleem, al hadden die winnaars daar natuurlijk wel afgevlagd willen worden.

Ook de wachttijd voor een brug wordt buiten de tijd berekening gehouden (1e kaartje).

 

Op de eerste foto is goed te zien welke boten als eerste gefinisht zijn, die liggen daar immers als eersten tegen de wal. En uiteindelijk is ons flottielje op nog één boot na compleet.

 

Vervolgens vaart de vloot verderop de stad in waar de gemeente recent een tweetal oplaadpunten elektrisch varen heeft gerealiseerd. Bij één van die twee is de kade voor ons afgezet. Danzij de krachtstroom aansluiting kunnen we naast de 3 op de kast beschikbare 16 Amp aansluitingen met de Seijsener portabele infrastructuur voor nog 6 boten een aansluiting realiseren. De overige drie boten moeten aan de overkant liggen waar gelukkig wel drie aansluitpunten beschikbaar zijn.  

Namens de Gemeente is de Havenmeester zo vriendelijk op de grote E-laadpunt kast de kWh telwerken uit te zetten, zodat de boten die daarop aangesloten zijn onbeperkt en gratis stroom hebben.

Alleen bij de palen aan de overkant gaat er iets mis met het uitzetten van de kWh meting en blijkt de volgende morgen, dat de Mastervolt boot maar ten dele is opgeladen. Voor het die dag met die boot varende team onder leiding van Pieter Eggermont Genaral Manager Benelux bij Mastervolt is dat beslist een domper. Hij zal daardoor dus niet voluit kunnen varen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 13 juli Franeker via Leeuwarden naar Dokkum

De Solar Boat organisatie had ons gevraagd niet de officiële z.g. "Noordelijke Elfsteden route" te volgen omdat daarin twee kleine sluizen zitten en dat zou met de veertig zonneboten met onze sloepen erbij tot teveel congestie leiden.

Van een Elfstedentocht Rayonhoofd die wij onderweg troffen en ook van één van onze eigen schippers, die de verkeerd gevaren was, begrepen wij, dat het met die ophoping in die sluizen wel zou zijn meegevallen, want ze zijn groot genoeg voor maar liefst zelfs twee skutsjes.

 

Voor het weer maakte het niet uit. Het plensde toen we samen met Mevrouw Linda de Boer, Senior Projectleider Elektrisch Varen van de Provinsje Fryslân, in de Prinsentuin stonden voor de doorvaart van onze boten. Het was zo nat dat één van de schippers ons zelfs vroeg om een brandende sigaret. iPhones waren niet meer te lezen, om van papieren kaarten maar helemaal niet te spreken.

 

Bij de Solar Boats had het Delft team een majeur probleem. Vanuit Franeker ging het hen letterlijk op vleugels. Hun draagvleugels wel te verstaan.

Maar dat komt je bij dit soort weer duur te staan, want de opbrengst van de zonnepanelen is amper 2 tot 300 Watt, zelfs bij de door hen toegepaste super Nuna auto panelen waarvan ze er zelfs één hadden afgeplakt om onder het maximum vermogen van 1.750 Watt te blijven. Merkwaardig genoeg was al vanaf de eerste dag bekend, dat de Delft boot een probleem had met haar data capturing. Of te wel het inzicht hebben in batterijstatus, zonnecel- en opgenomen motorvermogen.

Dit is heel vreemd want de Delftboten in de vorige races waren hier juist koploper in, tot en met het telemetrisch overbrengen van deze gegevens naar de volgauto. De Delftboot viel dus uit tengevolge van haar lege batterij.

Een andere verklaring zou zijn, dat die dag slechts hun halve zonnepaneel functioneerde.

 

Natuurlijk kwamen onze boten in Dokkum door de finish al was het daarna wel even zoeken om onze aanlegplek te vinden. Een dijkje waar wij onze volledige walstroominfrastructuur moesten uitleggen en aansluiten op een 32 Amp krachtstroom aansluiting. Een op zich gelijke situatie aan die in Bolsward. De camping was doorweekt. Soppend door het gras rolden wij onze 100 meter krachtstroom- kabel uit en installeerden de aansluitpunten op de het dijkje. Tot 20:30 uur zou de RTL Sateliet TV nog gebruik maken van de krachtstroom. Ook dit was ingecalculeerd. We zouden de volgende morgen immers pas om 09:30 hoeven te vertrekken en dan zijn de batterijen beslist wel weer vol.

Om zeker te zijn dat RTL bij haar vertrek onze stekker in de contactdoos gestopt zou hebben spraken we af dat zij ons dit telefonisch zouden bevestigen. Ter verdere geruststelling meldde de havenmeester ons nog dat de 32 Amp krachtstroom aansluiting met 80 Amp was afgezekerd. Dat gaf een gerust gevoel bij ons vertrek.

 

Want in tegenstelling tot de Solar Boat teams werden onze bemanningen dagelijks door hun teams naar en van

start en finish gebracht en sliep een groot aantal van hen thuis bij vrienden of in hotels.

 

Zaterdag 14 juli Eind Etappe Dokkum Leeuwarden

Rond 08:45 zijn wij op de camping. De havenmeester vertelt ons met het schaamrood op de kaken, dat de zekeringen er uit zijn gegaan. "Hij wil ons het betaalde bedrag voor de af te nemen stroom zo wel terug betalen".

Wat blijkt de afzekering van de aansluiting was geen 80 geen 32 maar slechts 25 Amp. Hij had de vorige avond al z'n beschikbare zekeringen er al ingedraaid gehad.

Op het dijkje, dat ook de Paddock voor de Solar boats is, blijkt dat sommige stekkers van onze boten eruit liggen. Uit de stand van de E-meters in de sloepen blijkt, dat er maar zeer tendele is geladen. Er gaan verhalen dat sommige Solar Boat teams, die tijdens de week niet mogen laden, de verleiding van de bij ons beschikbare walstroom niet zouden hebben kunnen weerstaan. Één boot zou hier ook strafpunten voor hebben gekregen.

 

Maar er is ook goed nieuws. Omdat we afgesproken hadden deze laatste dag de prijsuitreiking samen met de Solar boten te zullen doen, zijn we blij als Albert Bosscha, directeur van de Solar Challenge, vertelt besloten te hebben die van 18:00 naar 16:00 te vervroegen. Dat komt goed uit want dan kunnen onze boten aansluitend naar Hemrik Marine varen om daar weer op de trailers getakeld te worden.

 

 

 

Om toch nog wat lading in de boten te krijgen besluiten wij onze start op te schuiven naar 10:30 uur.

Als rond 11:00 Han van Vossen net 2 kWh in z'n batterijen erbij heeft gekregen vertrekt hij als laatste uit Dokkum.

 

In de middag finishen onze boten tussen de Solar boten door en ligt onze vloot uiteindelijk compleet in de gracht achter de Prinsentuin. Tegen vieren klimmen wij over de heuvel voor de prijsuitreiking in de muziekkoepel midden in het park van de Prinsentuin.

 

Zoals afgesproken is het eerst de beurt aan de solar teams die een waaier aan prijzen en speeches krijgen, waarbij o.i. de hele ceremonie erg wordt opgerekt door de optredens van Iris Kroes.

 

Uiteindelijk worden dan de echte winnaars in de B, A en T klasse naar het podium geroepen.

 

Winnaars van de Bad Luck Price wordt het Furia III team.

 

 

All over winnaar is natuurlijk Jan Steenman die in 10 uur, 40 minuten en 28 seconden de hele afstand heeft afgelegd. Tweede is het team van Gerard van der Schaar.

 

En zo staan er dus maar mooi twee Furia's bovenaan. Zeker een opsteker voor Mark en Gerard's bedrijf MG Electronics, dat verantwoordelijk was voor de techniek van beide boten.

 

Aansluitend krijgt Siem Jansen, voorzitter van de Stichting Friese Zonneboot race, het woord. Onze mensen zijn inmmidels al wat dichter bij het podium komen staan, zodat zij zich straks niet nog door de menigte hoeven te wringen.

 

Maar wat gebeurt, Siem sluit de bijeenkomst af, wenst iedereen wel thuis en zegt tot 2014.

En speaker Geert Tuin geeft aan, dat in het draaiboek niet voorzien is dat wij onze prijzen hier kunnen uitreiken.

 

De geluidinstallatie is inmiddels uitgezet en de TV-camera's zijn weg.

 

Wij besluiten terug te gaan naar het water en daar onze prijzen uit te reiken.

 

Wilco Waller sluit af met de constatering, dat we met elkaar gewonnen hebben, want we hebben met een grote verscheidenheid aan boten laten zien, dat een dag varen en ook nog met een goede snelheid, elektrisch varend geen enkel probleem is.

Zelfs op de een dag als vandaag, waar wij met niet goed opgeladen boten uit Dokkum vertrokken, voeren onze boten toch met snelheden van tussen de 9 en 8 km/u.

 

Wij volstaan hier met het eindklassering over de categoriën:

Efficiëntst varende boot, Snelst varende boot en All over Klassement winnaar:

12 Elektrisch aangedreven boten varen probleemloos

het 220 kilometer parcours langs de Friese Elfsteden 

 

All over  Efficientie  
Startnummer Deelnemer Punten
9 VHC Maritem 9
4 Aquatro 14
8 Jachtbouw Pronk 18
3 Electric Ship & Yacht 26
12 De Stille Boot 2, Scoop 32
     
     
All over  Snelheid  
Startnummer Deelnemer Punten
8 Jachtbouw Pronk 6
1 IDTechnology 13
3 Electric Ship & Yacht 14
10 Stilmotion 15
11 Mastervolt International 16
     

 

All over Eindklassement  
Startnummer Deelnemer Punten
3 Electric Ship & Yacht 13
10 Stilmotion  22
9 VHC Maritem  22
8 Jachtbouw Pronk  22
12 De Stille Boot 2, Scoop 25
     

 

 © 2012 SEFF i.s.m. Platform voor Elektrisch & Hyride Varen

     Foto's: Tim Keller, Koos Maring, Pieter Eggermont, Marien Schoonen en Anton Schiere
     Fotobewerking en tekst: Anton Schiere

     Video's Broadwing Koos Maring en Hugo Janse

 

De Frisian E-Performance Challenge 2012 werd mede mogelijk gemaakt door:

Provinsje Fryslân, BOOT Holland, HISWA Amsterdam Boat Show en Drive 4 Electric.

 

 

 

 

 

© 2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly