Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

Serieschakeling


Net als een individuele accu is opgebouwd uit* 3 (=6 Volt), 4 (=8 Volt), of 6 (=12 Volt) cellen, wordt het accupakket aan boord opgebouwd uit meerdere accu's om aan het vereiste voltagen en vermogen te komen. Door de serieschakeling telt het voltage van de toegepaste accu's bij elkaar op.

* Bij tractie-accu's is veelal sprake van z.g. mono-block's van 2 volt, die in een stalen,
  of polyesther bak (trog) worden samen gebouwd tot pakketten van 24, (36), of 48 Volt.
 


Uit veiligheidsoverweging is het (zonder additionele maatreglen) goed om 60 volt als uiterste bovengrens te hanteren.
Echter grotere motorvermogens (> 7 kW) vereisen vaak ook hogere voltages. Dit omdat anders de Amperages waarmee gewerkt wordt te groot worden. Dit vereist dan niet alleen dikkere kabels, maar ook "dikkere" en daarmee ook veel kostbare elektronica-schakelingen.

 

Met het kiezen van een hoger voltage wordt dit voorkomen. Dit pakt soms ook gunstig qua prijs uit, zo kost een 2 kW 48 V lader € 2.000 en een 2,8 kW 96 V lader maar € 1.000. 

 

In alle gevallen verdienen grotere accu's/cellen de voorkeur. Immers hoe kleiner het aantal accu’s/cellen en dus hoe groter de cellen des te kleiner de kans op onbalans (voltage verschil) tussen de cellen/accu's.

Als u ze qua plek kwijt kunt is handzamer te kiezen voor een wat kleiner aantal en dan grotere accu's.

 Serie Parallel schakeling

Serie & parallelschakeling


In situaties dat meer capaciteit vereist is bij een bepaald Voltage, of waar er geen plek is om zulke grote, vaak ook hoge accu’s te kunnen plaatsen, zal een kleiner formaat accu moeten worden toegepast.

 

Er zijn dan twee mogelijkheden:

  1. u maakt 2 series van accu’s, waarna u de plus en de minnen van beide series op elkaar legt en daarmee dus die twee series parallel schakelt. 
  2. of u schakelt steeds 2 accu’s parallel door daar de plussen en minnen van op elkaar te leggen en schakelt vervolgens die paartjes in serie.  

Mogelijkheid 1 biedt als voordeel, dat u elke serie een eigen lader kunt geven. Hiermee voorkomt het (onbalans)nadeel van parallel schakelen. 

 

Dus als het even kan, probeer dan parallel schakelingen te voorkomen, omdat er makkelijk onbalans tussen de accu’s optreedt, door of:

  • plek te maken en zo toch grotere accublokken toe te kunnen passen, 
  • te kiezen voor een motor/regeling systeem op een hoger voltage, waardoor u meer accu's in serie kunt toepassen,
  • parallel te schakelen series elk een eigen lader te geven. 

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly