Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

Nomad varend wonen

 

Het Nederlandse architecten bureau FloatingCommunites is gespecialiseerd in het ontwikkelen van drijvende huizen.

 

De overheid in ons land staat in toenemende mate open voor het benutten van waterarealen voor wonen.

Er is in Nederland al meer dan een tiental van zulke projecten gerealiseerd / in ontwikkeling.

 

Een dimensie extra is een varend huis. Zo kennen we al een jaar of vier de Qrooz,  klik hier voor ons artikel over dit schip.

En alhoewel de Qrooz dankzij Nuon ook al zonnecellen op het dak had is een volgende stap een echt autarkisch (zelf voorzienend) vaar/woonschip.

 

Initiatiefnemer is Leonard Henny uit Nieuwersluis, verbonden aan FloatingCommunities (www.floatingcommunities.com).

Zijn uitgangspunt was een verhoudingsgewijs licht schip te ontwikkelen, dat daardoor ook varend een laag energieprofiel zou hebben.

Dat lage energieverbruik maakt 't immers ook mogelijk binnen de zelfvoorzienendheid het schip elektrisch aan te drijven.

 

Strikt genomen dus dezelfde techniek als aan boord van de boten van de Frisian Solar Challenge, zij het met dit verschil, dat de zonnecellen niet al varend voldoende energie opleveren voor 1 : 1 aandrijven. Wat dit betreft lijkt dit deel van de energiehuishoudiing meer op die aan boord van de Planet Solar. klik hier voor ons artikel over dit schip.

 

De Nomad heeft daartoe dus een groot batterijpakket als buffer aan boord.

Overigens moet vanuit de de zonnencellen ook het hele huishouden incl. de elektrische aandrijving van de boot en in de winter de verwarming gevoed worden. Voor dit laatste is overigens ook een milieu vriendelijk op z.g. hout pellets te stoken haard aan boord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om in eventuele energietekorten te voorzien gebiedt de eerlijkheid te zeggen, dat er ook een genset aan boord is. Natuurlijk heeft de boot ook een walstroomconnector waarmee voor de wal liggend het batterijpakket met walstroom kan worden bijgeladen en op walstroom gewoond kan worden.

 

Het onderwaterschip is in de vorm van een catamaran, à la wat we ook bij het Franse Alt En zien. klik hier voor ons artikel over dit schip.

Nadeel t.o.v. de Qrooz is daarmee wel dat je maar een beperkte ruimte hebt voor installaties en tanks, maar 't voordeel is, dat de totale waterverplaatsing < 17 ton blijft.

 

De heer Leonard Henny koos ervoor zijn prototype van de NOMAD te laten bouwen op de werf van de firma  Pontonboot GmbH in Magdeburg (voormalig Oost Duitsland), dus vlak bij Berlijn. Het oorspronkelijke ontwerp is van de Berlijnse architect Dennis Marsch dat door de bouwer is aangepast aan nautische specificaties.

Pontonboot (www.pontontonboot.de) is een bedrijf dat zich helemaal richt op het ontwikkelen, bouwen en vermarkten van z'g huisboten als nieuwe formule voor vrijetijdsbeleving op het water.

Het bedrijf werd hiertoe ook specifiek in 2006 opgericht.

 

Op dit moment staan er naast de drie bestaande typen, met nu de NOMAD als eerste, twee nieuwe modellen op de rol. Daarmee maakt Potonboot zijn missie waar als creatieve kraamkamer van multihulls.

Een catamaran, als het gaat om licht gebouwde schepen, geeft met z'n twee ver uit elkaar liggende drijvers optimale stabiliteit, bij weinig waterverplaatsing. Bovendien blijken de lange smalle drijvers van een catamaran ook een iets gunstiger rompsnelheid te hebben, wat alles bij elkaar leidt tot minder energieverbruik in de voortstuwing.

 

Het schip heeft een Nederlandse aandrijving in de vorm van twee stuurbare 10 kW synchrone permanentmagneet POD's van Bellmann/Mastervolt *).En daarmee is het toch een Nederlands project geworden. Wij verwachten, dat dit schipeen topsnelheid haalt van 11 km/u.

Een beproefde motorisering zoals die ook door Alt.En op haar even grote cats wordt toegepast.

 

Eind juni gaan we naar Magdeburg om daar een proefvaart met de NOMAD op de Elbe mee te maken.

En dan zullen we dit artikel met een vaarimpressie aanvullen.

© 2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly