Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

Reuzedei 2017 en NK ZonnebootRace 2017

 

ReuzeDei 2017

Op 27 mei wordt Reuzedei nu al weer voor de 7e keer georganiseerd. Hét evenement in Noord Nederland op het gebied van duurzaamheid. Want duurzaam wonen, werken, varen en rijden heeft de toekomst! Kortom, een dag waar duurzaamheid toegankelijk wordt gemaakt voor een breed publiek met talloze mooie, leuke en informatieve activiteiten.

Eneco ZonnebootRace

Tijdens het  Reuzedei evenement is er op de vrijdag en de zaterdag het Nederlands Kampioenschap voor zonneboten. Met meer dan 20 teams in verschillende klassen is er twee dagen veel spanning en spektakel.

Vrijdag 26 mei de duurrace van 55 kilometer over de prachtige Friese wateren rondom Akkrum.

Op zaterdag 27 mei de tijdrace over de grachten door het dorp Akkrum. Inhaalmanoeuvres op smalle stukken water, wendbaarheid in bochten, met als begin de hardloopwedstrijd, die de volgorde van de start op het water bepaalt. Met ook meer strijd in de topklasse op dit NK 2017, met als nieuwe deelnemer Solar Boat Team Twente. Liandon Solar Boat Team en TU Delft Solar Team bouwen nu nog aan hun nieuwe boten op draagvleugels! Voor het eerst bij dit NK (kan dat wel) een buitenlandse deelnemer, Team Sunderbird van de University of Applied Science uit Emden/Leer Duitsland. Ook nieuw Het Sunflare Solarteam uit Drachten. Daarmee wordt de wedstrijd beslist interessanter dan vorig jaar. Hopen we maar, dat alle boten nu wel op tijd klaar zijn!

Vorig jaar maakte de Young Solar Challenge voor het eerst ook deel uit van ReuzeDei. De Young Solar Challenge is voor middelbare scholieren die met een eigen zelfbouwpakket in de V5 klasse kennis maken met de techniek van het zonnebootracen.

Klik hier voor onze Reuzedei reportage 2016 om vast de sfeer te proeven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly