Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

 

U heeft ons er al vaker over zien schrijven: z.g. “netwerk werven”.

Is het normale beeld van een werf een bedrijfsterrein met parkeerplaatsen voor cliënten, een showroom met boten en daarachter hallen waar boten gebouwd worden. Bij een netwerk werf niets van dat al.

 

 

Wel in print, of op scherm meer dan levensechte afbeeldingen van de boten die de firma levert. Of zelfs boten die alleen nog maar in software bestaan.

Wel echt en tot in het kleinste detail doordacht en uitgetekend. En met nog maar één druk op de knop direct te realiseren van snijpakket tot varende boot. Zeg maar van idee tot eindproduct.


Voor de feitelijke realisatie wordt gebruik gemaakt van in de markt voorhanden productiefaciliteiten. Het charmante van deze aanpak is, dat op die manier steeds de meest geschikte partijen, qua prijs en kwaliteit, kunnen worden ingezet om het eindproduct tot stand te brengen. Naast flexibiliteit heeft deze aanpak ook voordelen op het vlak van snel kunnen opschalen, zonder eerst zelf te moeten investeren, zowel fysiek, als qua mensen in productiecapaciteit.

 

Deze ontwikkeling kun je beslist een soort van disruptief noemen ten opzichte van het traditionele werfgebeuren, want netwerkwerven kopen voor de achtereenvolgens aan een boot uit te voeren werkzaamheden capaciteit in bij bedrijven die daar het meest geëigend toe zijn.

 

Render Boats, het bedrijf van Paul van Koelen, is hiervan een goed voorbeeld. Wij leerden Paul in 2016 kennen als één van de botenbouwers in het Friese Happy Whale project klik hier. Z’n showroom is het water waar je zijn boten ziet varen. Daarom waren wij op 23 maart in Amsterdam om de nieuwste Render 900 te mogen bekijken. Een uit een snijpakket, bij Stapert Jachtbouw in Earnewoude, gebouwde sloep, geschikt voor z.g. passagiersvervoer tot 34 personen.


Met schipper/eigenaar Dimitri Meijer aan het roer, maakten we een lusje over het Amsterdamse water om kennis te maken met dit schip.

Bij de conceptie van deze boot is al ingespeeld op de gewijzigde situatie op de Amsterdamse grachten. Dan hebben wij  het vooral over de optimale stille manoeuvreerbaarheid. Los van de proportionele SidePower boegschroef draagt hieraan vooral de stuurbare saildrive bij.

Er zijn maar vijf producenten van elektrische aandrijvingen met saildrives in hun pakket. We hebben het dan over de aandrijving waarbij de motor boven het vlak in het schip staat en de schroef aan een staartstuk zit zoals bij een outboard. Kenmerkend is dat in de haakse overbrenging sprake is van een reductie, waardoor de schroef bijv. maar max 850 rpm maakt.

 

Overigens nagenoeg alle POD motoren zijn beschikbaar voor montage onder het vlak van de boot en die worden dan ook wel saildrive genoemd.

 

De, wat we dan maar even, echte saildrives noemen, zijn dan nog onder te verdelen in:

-          Stuurbaar, of gefixeerd en

-          Star, of flexibel opgehangen.

 

Kräutler is bij ons weten de enige fabrikant met stuurbare saildrives in haar assortiment. Daarbij is er zelfs nog keus tussen mechanische besturing of remote gemotoriseerd.

OceanVolt en Bellmarine gebruiken een flexibele ophanging, hierbij steunt de hele aandrijving op flexibele steunen, terwijl het staartstuk in een (dubbel uitgevoerde) rubberen manchet is gevat. Hiervoor wordt gekozen om het overbrengen van geluid op het casco van de boot tegen te gaan. Het gaat bij een elektrische aandrijving dan enkel nog om het geluid van de haakse overbrenging naar de propeller onderin.

In deze opzet is het niet mogelijk het geheel te laten draaien, zodat sturen altijd met een afzonderlijk roer gebeurt.   

 

De Render 900 is dus uitgerust met een sturende saildrive van Kräutler met een luchtgekoelde 6 kW a-synchroon motor, met Curtis motorcontroller.

De boot, in 5 mm aluminium spantloos strak gebouwd Klik hier, is ondanks z’n geringe eigen gewicht van 2.350 kg zo stabiel als de Statendam. De lang doorgetrokken scheg helpt hier zeker bij. Zonder het 24 kWh C10 batterijpakket weegt de boot maar 1.730 kg.

Bij een integraal (incl. verliezen door afremmen en optrekken) verbruik van 1,5 kW per uur kan de boot hier fluitend 10 uur mee door de grachten varen.
Dankzij deze efficiënte vaart is o.i. overstappen naar 20 kWh Lithium behapbaar, wat dan meteen 500 kg scheelt bij een meerprijs van zo’n € 12 k.   

Aan boord gaan is een feest op deze Render. Van Koelen heeft gezorgd voor een goed lopende trap, die in een ommezien als zitplaats is te gebruiken.

De Flexiteak vloer geeft de boot meteen een echt scheepsgevoel en dit materiaal is, als er eens een fles wijn omgaat, ook nog eens minder kwetsbaar dan echt teak.

 

De banken zitten lekker comfortabel diep en hebben een prima kunstlederen kussens, die onverhoopt als zwemvesten dienst kunnen doen.

Dankzij, zowel de midscheeps geplaatste batterijkist, als de kist voor lader, omvormers en scheidingstrafo is er voldoende afzetruimte. Die laatste kist zou efficiënter ingedeeld kunnen worden waardoor ruimte ontstaat voor een koellade. Een lade heeft dan als voordeel, dat je er, i.p.v. zoals met een deksel, altijd gewoon bij kunt.

 

Bijzonder is ook de wat hoger geplaatste uiterst gerieflijk zittende stoel voor de schipper, die zelfs voorzien is van stoelverwarming.

Het dashboard is ordentelijk ingericht en als het donker is verlicht klik hier. Of de AIS nu het makkelijkst af te lezen display is voor de actuele snelheid, er wordt in ieder geval mee voldaan aan de vereisten, zoals die gelden voor dit soort boten.  

 

Fraai is hoe de boot vaart.
Met de stuurbare saildrive laat de boot zich in de nauwe grachten haaks door een bocht draaien. Door de, dankzij de vertraging, verhoudingsgewijs grote propeller is de boot snel stil te leggen en bij fors wegvaren ontstaat er zelfs een kolkje in het water. Klik hier
Door het lijnenplan lijkt ’t dat de boot boven het water zweeft en hier met zo'n in ieder geval totaal 3 ton waterverplaatsing toch opvallend weinig golven maakt. Als kers op de taart, de boot snijdt prachtig door het water.  Klik hier

Deze 9 meter boot zoals gevaren, dus inclusief alle specifieke  vereisten voor passagiersvervoer in Amsterdam, wordt door Renderboats geleverd voor € 79 k excl. btw.

 

© 2017 Platform voor Elektrisch & Hybride Varen

     Met dank aan Rederij-Eventus en Render Boats

     tekst en fotografie: Anton Schiere

     Foto Rendersloep onderwaterschip Courtesy: Rendersloep

 

 

 

© 2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly