Home Contact/Links Disclaimer Sitemap


Standaardwerk over de Historie van Elektrisch Varen

 

Als mensen ons niet voor zouden zijn gegaan dan waren we vandaag niet waar we nu zijn. Best wel heel belangwekkend om zo nu en dan ook eens terug te kunnen kijken.


 

Kevin Desmond (1950), is als historicus auteur van meer dan 27 boeken,Kevin Desmond Electric Boats and Ships a History die allemaal te maken hebben met de ontwikkeling van onze hedendaagse techniek, met focus op transport en aanverwante aandachtsvelden. Zijn eerste verhandeling over Elektrisch Varen dateert uit 1979. In zijn voorlaatste boek behandelde hij de ontwikkeling van batterijtechniek en haar ontwikkelaars.


 

Aan zijn nieuwste boek ""De Geschiedenis van elektrische boten en schepen" werkte hij meer dan twee jaar. Elektrisch Varen was voor Desmond geen nieuw terrein. Voor hij vanuit het VK naar Zuid Frankrijk verhuisde was hij één van de oprichters van de Engelse Elektrisch Varen Vereniging EBA. In de USA, Frankrijk en Noorwegen was hij eveneens bij de oprichting van zusterorganisaties betrokken. Nog steeds schrijft hij artikelen voor het blad van de EBA. Kevin Desmond is dus veel meer dan enkel auteur. Hij behoort wereldwijd gezien tot de selecte groep van gezaghebbende kenners op dit terrein.


Kevin Desmond author of Electric Boats and Ships a History 

Het knappe van Desmond in diens nieuwste boek is, dat hij de EV-ontwikkeling vanuit het verleden tot en met de meest actuele stand der techniek uitvoerig beschrijft. Zowel wat betreft de Plezier-, Binnen- als de Zeevaart en dit alles dan in mondiaal perspectief.

Niet voor niets prijkt op de cover een foto van de Delft Solar Boat en schreef de CEO van Torqeedo het voorwoord.


Het boek is vanaf nu al te bestellen Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly