Home Contact/Links Disclaimer Sitemap


Bellmarine drijft SolarWave 62 SuperCat aan

 

We schrijven er vaker over, dat in de wereld van Super Yachts het toepassen van ECO-vriendelijke technieken steeds meer ingang vindt. Naast brandstofkosten besparing en uitstoot terugdringing is het 's nachts vanuit de grote voor de aandrijving benodigde batterijpakketten, dus zonder gensets,  kunnen laten draaien van airco's, een comfort verhogend bijkomend voordeel.

 

Interessant voorbeeld is de deels van Zwitserse origine Solarwave 62 SuperCat gebouwd op de Turkse werf van Ned Ship.

Een schip gemaakt in carbon sandwich om zo gewicht te besparen en tegelijkertijd in een goede isolatie te voorzien. Bovendien maken de interieur elementen, om gewicht te besparen, deel uit van de constructie van het schip.

De bouwers claimen, op grond van vijf jaar praktijk-, testervaring met hun SolarWave 46, dat dit schip bij 6 à 7 knopen zo energiezuinig vaart, dat voor de totale energiebehoefte aan boord volstaan kan worden met de 15 kWp opwekcapaciteit van het aanwezige zonnepaneel areaal. Daartoe moet de boot dan wel in zonnige oorden vertoeven, maar gezien de hele deklayout ligt dat so wie so al voor de hand.


Voor de energieopslag is er een 100 kWh Lithiumpakket aan boord.

Desondanks zijn ook Serie Hybride, dus met genset aan boord en Parallel Hybride opties met twee 220 kW Volvo D3 diesels beschikbaar.

Daarenboven is er nog een zeiluitvoering als optie, waarmee, bij voldoende wind al zeilend, regeneratief energie kan worden opgewekt.

 

In de vol elektrische uitvoering bestaat de aandrijflijn uit een tweetal Bellmarine 40 kW modular motoren, die zijn teruggeregeld tot 30 kW bij 48 Vdc en max. 1.000 rpm.

De foto hierboven van de motor in testopstelling, maakten wij in oktober 2015 bij Bellmarine in Gouda, vlak voordat de motoren uitgeleverd zouden worden.

Klik hier voor het artikel over de modular motoren van Bellmarine.


Met de keus voor deze aandrijving van Bellmarine onderstrepen de bouwers van deze Super Cat nog eens het vertrouwen, dat zij hebben in de duurzaamheid van dit motortype. Chapeaux voor Bellmarine in ieder geval.


Prijs: € 2,5 Mln.


Foto's Courtesy: Solarwave

 

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly