Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

De nieuwe Lillebror 60

 

Na de E-78 krijgt Lillebror er een kleiner broertje bij:


Met haar Zweedse naam verbond CEO Christian Smulders zijn Amsterdamse werf al aan meer dan alleen diens overleden jongere broer.

De, na nu al een paar jaar succesvol op de markt te zijn met de 7,8 meter tender klik hier, dezer weken te introduceren kleinere 6 meter versie, doet die naamgeving dus andermaal recht.

 

Smulders 's bedrijf is net zoals bijvoorbeeld Statement Marine en DutchCat een z.g. netwerk werf, waarbij Christian als spin in het web gebruik maakt van een aantal partijen, die onder zijn regie werken aan het tot standbrengen van zijn producten.


De boten van Smulders onderscheiden zich door een verhoudingsgewijze in kilo's lichte bouw, waarbij hij wel door speciale constructie methoden zorgt voor de vereiste stijfheid. Een stijle snijdende, het water mooi kwijtrakende, boeg is trade mark van de Lillebror boten.


 

Daarnaast voegt Smulders standaard al een aantal handigheidjes aan z'n boten toe, zoals bijv. klapkikkers en curry klemmen voor het makkelijk trimmen van fenderlijnen. Luxe is er bijv. door ingebouwde actief gekoelde lades, subtiele binnenverlichting, leer en teak elementen en  hydraulische besturing.

Bijzonder in deze, ook weer zelflozende, boot zijn de onder een hoek geplaatste banken, wat naast de luxe kussenset zal bijdragen aan het zitcomfort.

 

Belangrijkste vernieuwing bij deze vol elektrisch varende Lillebror 60 zal het lage vaarklare gewicht zijn, omdat de boot met Lithium wordt toegerust.


Torqeedo Cruise 4.0 Fixed POD

In de basis uitvoering bestaat de aandrijving uit een onder het vlak gehangen 4.0 Torqeedo POD met doorgestoken roer en 5,2 kWh effectief benutbaar Torqeedo LiMa batterijvermogen.

Dit batterijpakket is, naar onze schatting, ruim voldoende om 5 uur lang, dankzij het efficiënte onderwaterschip en die geringe waterverplaatsing, met deze boot bij 7 km/u te varen.


Het charmante daarbij is, dat je zonder walstroomaansluiting je boot overal kunt afmeren. De beide batterij packs pak je op en met een opvouwbaar steekwagentje breng je ze naar je auto, of als je in Amsterdam woont, zelfs direct thuis om ze daar op te laden.

Natuurlijk is er in de boot ook plek voor verdubbeling van het batterijpakket, maar dan blijf je niet meer, zoals nu voorzien, onder de € 30 k qua aanschafprijs.


De komende weken zullen de proefvaarten plaatsvinden, wij verwachten, dat deze boot echt iets toevoegt aan het aanbod op de Nederlandse, misschien ook wel meteen op internationale markten.


 

© 2016 Platform voor Elektrisch & Hybride Varen

 

     tekst:  Anton Schiere

     bouwfoto's: Lillebror Marine


©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly