Home Contact/Links Disclaimer Sitemap


Draait Amsterdam Mokum Mariteam de nek om ?

 

Draait Amsterdam Mokum Mariteam de nek om?Sinds 2010 floreert op de Amsterdamse grachten het elektrisch varende transportbedrijf Mokum Mariteam, dat met haar City Supplier een waaier aan goederen, food en  non-food aanlevert op locaties in de kwetsbare grachtengordel.

 

Omdat op de plek waar Mokum Mariteam nu de officiële ligplaats voor haar vrachtboot heeft woningbouw komt, kan de boot daar vanaf 01-10-16 niet blijven liggen. Het bedrijf heeft nu een vervangende ligplaats toegewezen gekregen ver buiten het Stadscentrum. Dit leidt tot tenminste twee uur extra loze vaartijd per dag. Dit zet het exploitatieresultaat zwaar onder druk. Eigenlijk staat het voortbestaan van het bedrijf en de arbeidsplaatsen van haar personeelsleden hierdoor op het spel. Voor de uitgebreide cliëntenkring, die nu dagelijks met de tot 25 vrachtvaarten per dag hun goederen over de gracht aangeleverd krijgen en weer afleveren, ontstaat eveneens een probleem.

 

Vrachttransport over water ter ontlasting van de verkeerscongestie in de Amsterdamse binnenstad is juist prioriteit van ook het huidige College van B & W. Goederenvervoer over water is een interessant, duurzaam alternatief“, stelde de gemeente begin 2016 nog bij de presentatie van het rapport Watervisie Amsterdam 2040.

 

Mokum Mariteam is thans volop in gesprek met alle betrokkenen op zoek naar een logistiek handzamere locatie als ligplaats van haar City Supplier.


Hier moet toch in te voorzien zijn?


Het kan toch niet zo zijn dat Amsterdam dit groene bedrijf door woningbouw zomaar de nek omdraait?Bron: O.a. Vakmedianet Doetinchem, Logistiek Nederland

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly