Home Contact/Links Disclaimer Sitemap

Mastervolt faciliteert Oyster World Rally 2017-2019

 


Na Mastervolt's participatie aan boord van de 7 boten van de Volvo Ocean Race, zijn zij nu gevraagd te adviseren over de energievoorziening in de Oyster World Rally 2017-2019. Het gaat hier om een vloot van liefst 33, deels nieuw te bouwen Oyster Yachts, of upgrading van het elektrisch systeem.

 

Oyster World Rally 2017-2019De rally omzeilt de wereld, waarbij wedstrijdelementen en het sociaal gebeuren logisch in elkaar overvloeien. De tocht stelt wel zware eisen aan de elektrische systemen aan boord. Met het track record van Mastervolt in de VOR, is het logisch, dat de organisatie van deze 27 maanden durende rally voor de bewezen betrouwbare en zo meteen ook voor, redelijk uniforme op afstand te servicen, Mastervolt installaties aan boord van de schepen kiest.


Mastervolt adviseert overigens elke scheepseigenaar afzonderlijk over invulling van de systemen in diens/haar boot. Op elke stop is Mastervolt aanwezig en waarschijnlijk zullen tijdens de grote oversteken vanuit Amsterdam de systemen worden gemonitord.          Klik op de kaart voor vergroting

Oyster World Rally 2017-2019 route

Mastervolt 5 kWh Lion pack


Hart van de energievoorziening aan boord zijn de LION batterijen van Mastervolt. Ten opzichte van conventionele loodbatterijen bieden ze bij hetzelfde volume dubbele capaciteit en wegen ze de helft. Dat maakt beslist verschil op de lange trajecten. Al zullen de dekken van de boten beslist met zonnepanelen zijn belegd en zijn er windgeneratoren aan boord om de energievoorraad op peil te houden.


Een inert compliment voor Mastervolt Int. om bij deze prestigieuze rally zowel systeemadviseur, als daarnaast ook toeleverancier te zijn.


Beeldmateriaal

Courtesy:                Oyster World Rally

Panama kanaalfoto: sail-worldcruising.com

Lion pack:               Mastervolt Int.

©2004-2017 Elektrischvaren.info Secured by XS4HumansOnly